Alle medlemmer på Mårråkbøgg må akseptere medlemsavtalen for Origo. I og med at Mårråkbøgg er initiert og driftes av Stjørdalens Blad gjelder også pressens etiske normer i Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Vi minner spesielt om retningslinjene om å opptre saklig og med omtanke .

Fonnfunn på Fonnfjellet?

Etter en uvanlig var sommer har det vært stor snøsmelting i fjellet. På grunn av dette er mange av de “permanente” snøfonnene og isbreene i Norge uvanlig små, inkludert fonna i Fonnfjellet. Mange av disse områdene har i årtusener blitt brukt av både mennesker og dyr til ulike formål. Ved stor snøsmelting dukker det derfor ofte opp spor etter denne aktiviteten i form av bl.a. beinrester og gjenstander. På NTNU Vitenskapsmuseet har vi pågående prosjekter med å registrere og ta vare på slike funn. Mer info om det faunahistoriske prosjektet kan dere finne her: http://blogg.vm.ntnu.no/frozenfauna/nb/

I slutten av august var jeg selv en kort tur opp i fonna på Fonnfjellet for å se om det kunne være spor etter gammel aktivitet her. Det ble ikke mye funn da, men det dukket opp et reinsbein og en bit av en større trestokk av så langt ukjent alder i fonnkanten.

Det er tydelig at mange besøker fonna i løpet av året også i dag. Hvis noen tar turen opp og finner bein, eller annent som tydelig er bragt opp dit for lenge siden, og som ser ut til å være smeltet fram fra fonna, hadde det vært supert om vi fikk informasjon om dette!

Ta gjerne kontakt på mail (jorgen.rosvold@ntnu.no) eller telefon (73592136).

Mvh
Jørgen Rosvold (NTNU Vitenskapsmuseet)

Vist 313 ganger. Følges av 2 personer.
Annonse

Nye bilder