Alle medlemmer på Mårråkbøgg må akseptere medlemsavtalen for Origo. I og med at Mårråkbøgg er initiert og driftes av Stjørdalens Blad gjelder også pressens etiske normer i Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Vi minner spesielt om retningslinjene om å opptre saklig og med omtanke .

Nye bilder

LANGTUR PÅ SYKKEL

Matthias Hässlein stakk innom Coop Prix i Meråker i dag lørdag 4. juni 2016.

JA TIL FOLKEAVSTEMNING

Representanter for Senterpartiet, Bygdeungdomslaget og 4H besøkte i dag Meråker videregående skole.

Saken gjelder at disse ønsker folkeavstemning om sammenslåing av Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag.

RØYKVARSLERENS DAG

1. desember er Røykvarsleren dag.

Slakting på Setra

På Litj-Funnsjøvollen har Elin Rønning og Arne Slungård hatt forskjellige dyr hele sommeren.

Tur for tidligere smelteverksansatte

Årets tur blir tirsdag 28. juli 2015.

Oppmøte ved Prix Meråker.

Nei til Kopperå vindpark. Hurra!!!

Grattis til alle som er glad i Meråkers vakre natur.

Hyggekveld i Pulden

Tirsdag 25.november kl 18 er dere velkommen til Skavmostuggu i Pulden

Øyvind Heimstad fra Stjørdal museum kommer og holder foredraget “Berre ei trerive”, om gammelt håndverk og erfaringsbasert kunnskap. I tillegg blir det quiz, anledning til å kjøpe kaffe og kake samt åresalg.

barnevernet ikke gratis

http://stjordalspuls.no/-/bulletin/show/844917_barneverns-tjenesten-et-pengesluk

http://stjordalspuls.no/-/bulletin/show/844917_barneverns-tjenesten-et-pengesluk

Gjedde i Fjergen

Nånn som hi fått gjedde i Fjergen?

Æ va litt optimist å satt ut nånn få gjeddeyngel utafor høtta her i vår i håp om å få rødda unna litt tå aill småfesken i Fjergen. Har itj sjøl fått gjedde einno på høtta, men håpe ein dag å få opplev å få ein sværing på kroken rætt på utsia tå høttvæggen i motsetning tå aill deinn småfesken som e der no.

Teveldalen

Teveldalen 1916

Stubban gård

Sommarens sista blommor vid Tevla kraftverk

Höst på Teveldalen

Ekorrar på Teveldalen sommaren 2014. Det var 7 stycken där varje dag.

Fonnfunn på Fonnfjellet?

Etter en uvanlig var sommer har det vært stor snøsmelting i fjellet. På grunn av dette er mange av de “permanente” snøfonnene og isbreene i Norge uvanlig små, inkludert fonna i Fonnfjellet. Mange av disse områdene har i årtusener blitt brukt av både mennesker og dyr til ulike formål. Ved stor snøsmelting dukker det derfor ofte opp spor etter denne aktiviteten i form av bl.a. beinrester og gjenstander. På NTNU Vitenskapsmuseet har vi pågående prosjekter med å registrere og ta vare på slike funn. Mer info om det faunahistoriske prosjektet kan dere finne her: http://blogg.vm.ntnu.no/frozenfauna/nb/

I slutten av august var jeg selv en kort tur opp i fonna på Fonnfjellet for å se om det kunne være spor etter gammel aktivitet her. Det ble ikke mye funn da, men det dukket opp et reinsbein og en bit av en større trestokk av så langt ukjent alder i fonnkanten.

multer

Hvordan ligger det an med multer oppi fjellet nå?

Leiligheit eller lite hus i Meråker.

Hei

Meråker vindkraft.

Gratulere Meråker, endelig en stor hyggelig nyhet fra Meråker. Takker også til investorene til dette prosjekte som igjen vil gi millioner in i kommunekassa som innbyggerne senere kan glede seg over. selvfølgelig er det noen som er i mot dette også, men det er det med alle utbygginger uansett hvor. Meråker trenger kapital , ca 900 færre Meråkerbygg i dag en det var på det meste da det var litt over 3400 innbyggere i bygda. Vasskraft utbygginga i Meråker gir innbyggerne 12—15 millioner årlig, å nå kommer vindkraftpengene oppå vasskraft pengene, blir da etter hvert velstående kommune Meråker,. som innbyggerne kan nyte i framtiden. TAKK til alle som har vært med å bidratt til utbygging. Men håper ikke overformynderi etatene i systemet setter kjepper i hjulene til kommunen. Nå ja, tviler ikke noen vil prøve på det. Nå kan DEM samarbeide med Brussel, dem styrer jo snart alt allikevel her i Norge hva vi skal gjøre eller ikke gjøre. HURRA Meråker kommune styre, takk til dere.

Kantina ved Meråker videregående skole

Kantinesjef Terje Halsen ønsker alle Meråkerbygger velkommen.

OBS! Tur til Storkjerringtjønna søndag 04.08.2013 kl. 10:00 - Feil oppmøtested

Teksten under ble sakset direkte fra Naturvernforbundets websider og det virker som oppmøtested ikke er Teveldal stasjon, men heller Ivarsmyra.

Ivarsmyra ble visstnok også oppgitt som oppmøtested i Stjørdalens Blad.

Kopperaa Vindkraftverk - utredningsprogram fastsatt

For de interesserte så er det på www.nve.no/vindkraft info om utredningsprogram fastsatt av NVE.

På nevnte webside finner en “Bakgrunn for utredningsprogram”, “Melding med forslag om utredningsprogram” og “Utredningsprogram”.

En vandring langs gamle stier på Gilså

Onsdag 26.juni kl 17 arrangerer Stiftelsen Meråker-Musea treff på Gilså.

Det vil bli vandring langs gamle tufter i området rundt hytteskrivergården, og Oddmund Stenmo vil fortelle om de sporene etter bosetting. Kanskje kan noen av de som blir med på vandringa bidra med noe også?

Mårråkbøgg

Følges av 682 medlemmer.

Dette er sonen for alle som bor i, som har bodd i, som har slekt i, eller som rett og slett bare er glad i verdens beste bygd.

Alt som publiseres på Mårråkbøgg kan komme på trykk i Stjørdalens Blad. Mer om sonen

Origo Mårråkbøgg er en sone på Origo. Les mer
Annonse